Fisk

derfor bør du spise mer hvit fisk

Helsedirektoratet ønsker at vi nordmenn kutter forbruket av kjøtt til fordel for mer hvit fisk - helst 3 ganger i uken. Hvorfor? Fordi den er sunn, trygg og bærekraftig. 

utmerket helseeffekt

Hvit fisk inneholder flere gode næringsstoffer. Blant mineralene finner vi jod og selen. Jod virker positivt på stoffskiftet og energiomsetningen, samt reguleringen av kroppstemperaturen. Selen på sin side bekjemper skadelige kjemiske prosesser, og reduserer med det risikoen for ulike typer kreft.

Ved å spise mer hvit fisk får du også et viktig inntak av omega - 3 fettsyrer, som stabiliserer hjerterytmen, forbedrer blodårenes elastisitet, minsker risiko for blodpropp, demper betennelsesnivået i kroppen og reduserer blodtrykket. I tillegg reduseres risikoen for hjerte- og karsykdom.

Det høye innholdet av vitamin D og vitamin B12 bidrar også til å danne nye celler, forebygge blodmangel og gi riktig mengde kalsium for å styrke og vedlikeholde skjelettet.

Med andre ord er det mange grunner til at du bør spise mer hvit fisk som alene styrker helsen din på en god måte.

spis med god samvittighet

Helseaspektet er én ting, men hvit fisk kan også spises med god samvittighet av andre grunner. Fordi hvit fisk er mager, har den også et lavt innhold av såkalte miljøgifter som kvikksølv, kadium, PCB og dioksin. Videre er hvit fisk et sikkert valg dersom du også er opptatt av miljøhensyn og etikk ved valg av middag. Våre leverandører i Primar er MSC-sertifisert, som vil si at fisken er bærekraftig fisket og er fullt sporbar.

Ekte Bacalao ala Folldal