Om Primar

Primar er en familiebedrift med lange tradisjoner innenfor matlaging. Vi lager god mat fra bunnen med naturlige råvarer og egne oppskrifter, slik du gjerne gjør det på ditt eget kjøkken, bare i mye større gryter.

I vår lille fabrikk har vi sammen rørt i grytene i over 20 år, og det skal vi fortsette med i minst 20 år til. Målet er at du enkelt skal kunne servere vår mat som hjemmelaget - og forvente å bli trodd.

Primar Ekte Bacalao er i dag Norges klart mest populære bacalao. Det startet med en gammel oppskrift på bacalao som Sissels farmor lærte av den spanske konsulen Lauritz Devold, da hun jobbet for han som husholderske i Ålesund i perioden 1918-1920. Sissels farmor var kjent for sin eksepsjonelt gode bacalao, og Sissels far Kjell har videreutviklet oppskriften slik at den unike hjemmelagde smaken ivaretas helt til tallerkenen.

Kjell, Sissels far, er fra Ålesund og startet med bacalaoproduksjon i 1997 i Oslo. I 2008 flyttet bacalaoproduksjonen til fjellbygda Folldal. Kjell dro til Tine-meieriet i Folldal for å se på en kokegryte, men endte med å kjøpe hele meieriet.

Sissel er i dag leder av Primar og har slått rot i fjellregionen hun møtte den store kjærligheten der, og bor nå på gården Blæsterdalen ved foten av vakre Rondane med sin kjære Kjetil og datteren Julie. Primar AS har med tiden blitt en viktig hjørnesteinsbedrift i Folldal. Vi jobber kontinuerlig med produktutvikling og utvider stadig fabrikken.   Vi er en liten bedrift med store ambisjoner og hver gang du kjøper et produkt fra oss bidrar du til å sikre arbeidsplasser i fjellbygda Folldal.

I Primar vitser vi om at fisken blir tørket på bergene i Rondane - det er jo ikke helt slik det foregår, men vi har utviklet en egen prosess basert på klippfiskmetode som er spesielt godt egnet til vår bacalao. I tillegg bruker vi norske grønnsaker når det er mulig å få tak i, og rapsolje.

primar sitt Samfunnsengasjement

primar_om_oss

I Primar er vi opptatt av hva vi kan gjøre for å utgjøre en positiv forskjell, både nå og for fremtiden - vi har som mål å forbedre oss og ta valg vi mener er riktige, hver eneste dag.

primar_om_oss

Vi er opptatt av å bidra til å gjøre det enklest mulig å spise sunt, men samtidig godt og av hjemmelaget kvalitet - også når man trenger en rask løsning. Gode måltider er viktig både for en bedre hverdag og helg.

primar_om_oss

Vi benytter fisk fra MSC-sertifisert fiskeri (bærekraftig og miljøvennlig), og etterstreber å få kjøpt fisk fra de samme trålerne så sant det er mulig for å få en jevnest mulig kvalitet.

Primar_om_oss

Primar er en hjørnesteinsbedrift. Våre ferdigretter blir produsert lokalt på vår lille fabrikk i Folldal. Vi bidrar i lokalsamfunnet og fjellregionen ved å sponse ulike arrangementer, lag og foreninger.

Vi er i dag stolte sponsorer av:
Femundløpet - verdens lengste hundeløp-
Folldal  idrettslag
Folldal Turlag

primar_om_oss

Vi er opptatt av å bidra til å gjøre det enklest mulig å spise sunt, men samtidig godt og av hjemmelaget kvalitet - også når man trenger en rask løsning. Gode måltider er viktig både for en bedre hverdag og helg.

Primar_om_oss

Vi benytter fisk fra MSC-sertifisert fiskeri (bærekraftig og miljøvennlig), og etterstreber å få kjøpt fisk fra de samme trålerne så sant det er mulig for å få en jevnest mulig kvalitet.

omg_primar_tidslinje
primar_om_oss_tidslinje