Primar Viltgryte

Viltgryte

fra Østerdalen

Vi i Primar ønsker å foredle lokale råvarer slik at vi øker verdiskapningen i hele regionen. I viltgryten vår er det rein og elg fra Stensås Reinsdyrslakteri. Økologisk fløte og rømme fra Rørosmeieriet. Potetene, løken og gulrøttene kommer fra Toten. Alt sammen kokes til en nydelig viltgryte i elgens rike i vakre Folldal.

I Innlandet og Rørostraktene har vi lange tradisjoner for storviltjakt og tilberedning av kjøtt. Kjøttdeig kalles i Nord-Østerdalen for "hakk" og det finnes det finnes mange varianter av denne tradisjonsretten. Ofte serveres den med grønnsakene ved siden av. I vår variant har vi grønnsaker og kjøttsaus sammen, slik at den er komplett og klar til å spises etter oppvarming. Server gjerne med flatbrød og tyttebær.

Ingredienser


Kvernet kjøtt (50% rein, 30% elg, 20% storfe-fett), potet, vann, løk , fløte, gulrøtter, sellerirot, rømme, maizena, smør, salt 0,7%, natrulig aroma, pepper, sukkerkulør

OPPBEVARING Temperatur fra: 1 - 4 grader

ALLERGENER Melk, Selleri (Fløte, sellerirot, rømme, smør)

NÆRINGSINNHOLD PER 100 GRAM


Energi 446kJ (107 kcal)
Fett 9,4 g
herav mettet fett: 5 g
Karbohydrater 6,9 g
herav sukkerarter: 1,7 g
Protein 4,7 g
Salt 0,7 g