Hva er unikt med produktene fra Primar?

Primar

I Folldal, ved foten av Rondane, produserer vi med stolthet våre velsmakende middagsretter - alle med hvert sitt unike særpreg.

Ekte Bacalao Originalen ble lansert i 1997 som første ferske, ferdige bacalao og har siden beholdt posisjonen som Norges mest solgte bacalao og en av de mest solgte ferske ferdigrettene.  Den er laget fra bunnen av uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger om at "den smaker som hjemmelaget" gjennom de 25 årene den har vært i markedet. Det gleder oss!

Variasjon fryder - oppfølgeren - Ekte Bacalao Sterk Jalapeño, lansert i 2019, gir en sterkere og ekstra spennende smak av hvitløk, paprika og selvsagt jalapeño. Nyeste bacalaotilskudd er Ekte Bacalao Hvit Variant. Vi ønsker med denne retten å gjøre bacalao mer tilgjengelig i smaken ved å bruke en mild hvit saus med pikant innslag av hvitløk og soltørket tomat. Inspirasjonen har vi hentet fra flere oppskrifter med klippfisk fra det Spanske og Portugisiske kjøkken

Med fabrikk i Folldal og masse elg og rein rett uten for døren, samt de sterke lokalmattradisjonene i vårt distrikt, var det naturlig for oss å utvikle et produkt basert på lokale råvarer. Kjøttdeig kalles "hakk" i Østerdalen og Røros-traktene. Vi lanserte derfor vår variant av hakk-gryte, kalt Viltgryte fra Røros-taktene. I denne retten skal det være kjøttdeig og ikke kjøttbiter - slik er tradisjonen. Retten har hele 90% Norske råvarer fra vårt distrikt. Vi er stolt av å kunne tilby et slikt kortreist kvalitetsprodukt.

Alle våre retter lages fra bunnen av med gode råvarer - norske så langt det lar seg gjøre. Løk, gulrot og potet får vi fersk, rett fra bøndene vi samarbeider med. Disse skrelles og kuttes. Råvarene tilsettes en for en og så lar vi grytene putre og koke den tiden som trengs for å få frem den gode smaken. Målsetningen er at  rettene vi lager skal smake som hjemmelaget. Vi er fornøyd når kundenes tilbakemelding bekrefter dette.

Vi håper våre retter kan bidra til en enklere hverdag for alle i form av sunn og god mat med rask tilberedning.