Viltgryte 900 g
fra Røros-traktene
Vi i Primar ønsker å foredle lokale råvarer slik at vi øker verdiskapningen i hele regionen. I viltgryten vår er det rein og elg fra Stensås Reinsdyrslakteri. Økologisk fløte og rømme fra Rørosmeieriet. Potetene, løken og gulrøttene kommer fra Toten. Alt sammen kokes til en nydelig viltgryte i elgens rike i vakre Folldal.
I vårt distrikt har vi lange tradisjoner for storviltjakt og tilberedning av kjøtt. Kjøttdeig kalles i Nord-Østerdalen for "hakk" og det finnes det finnes mange varianter av denne tradisjonsretten. Ofte serveres den med grønnsakene ved siden av. I vår variant har vi grønnsaker og kjøttsaus sammen, slik at den er komplett og klar til å spises etter oppvarming. Server gjerne med flatbrød og tyttebær.
Ingredienser
Potet, løk, kvernet kjøtt 18% (herav: 50% rein, 30% elg, 20% storfe-fett), gulrot, fløte, rømme, sellerirot, smør, maisstivelse, eddik, salt, naturlig armoa, pepper, sukkerkulør (E150c)
ALLERGENER: Melk, fløte, rømme, smør, selleri
OPPBEVARING: Høypasteurisert. Kjølevare 0-4 grader C. Ca 7 dagers holdbarhet i kjøleskap etter åpning. Se, lukt og smak.
NÆRINGSINNHOLD PER 100 GRAM
Energi 632kJ (151 kcal)
Fett 11,4 g
herav mettet fett: 6,3 g
Karbohydrater 11,7 g
herav sukkerarter: 2,2 g
Protein 4,7 g
Salt 0,80 g
Spør på den hos din lokale Meny, Spar eller Joker-butikk