Viltgryte
fra Røros-traktene enkelporsjon
Vår Viltgryte er en tradisjonsrett fra Røros og Nord-Østerdalen.
I vårt distrikt har vi lange tradisjoner for storviltjakt og tilberedning av kjøtt. Kjøttdeig kalles i Nord-Østerdalen for "hakk" og det finnes det finnes mange varianter av denne retten. Ofte serveres den med grønnsakene ved siden av. I vår variant har vi grønnsaker og kjøttsaus sammen, slik at den er komplett og klar til å spises etter oppvarming. Server gjerne med flatbrød og tyttebær.
I Primar ønsker vi å bidra til verdiskapningen i hele regionen. Du kan lese mer om våre råvarer her.
Ingredienser
Potet, løk, kvernet kjøtt 18% (herav: 50% rein, 30% elg, 20% storfe-fett), gulrot, fløte, rømme, sellerirot, smør, maisstivelse, eddik, salt, naturlig aroma, pepper, sukkerkulør (farge, E150c)
GLUTENFRI
OPPBEVARING: Høypasteurisert. 0-4 grader C. Kan oppbevarers inntil 7 dager i kjøleskap etter åpning - se, lukt og smak.
NÆRINGSINNHOLD PER 100 GRAM
Energi 632kJ/ (151 kcal)
Fett 11,4 g
herav mettet fett: 6,3 g
Karbohydrater 11,7 g
- hvorav sukkerarter: 2,2 g
Protein 5,7 g
Salt 0,80 g

